Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Τσακίρης: "Ομάδα με τη σημασία της λέξης"

http://www.sepk.gr
Φεβ 08 |12:03
Ο Διαγόρας Ρόδου ξεπέρασε το εμπόδιο του αξιόμαχου Σπόρτιγκ και διατηρήθηκε στην κορυφή του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής. Ο προπονητής, Γιάννης Τσακίρης, μίλησε στο sepk.gr για το τελευταίο ματς, τη φιλοσοφία της ομάδας και το πρωτάθλημα στο σύνολο του.
Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Πατησιώτες δήλωσε ότι: «ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα που προσπαθεί για τη σωτηρία της. Ξεκινήσαμε νευρικά και με άγχος, την ώρα που ο αντίπαλος επεδίωξε να κάνει μεγάλες επιθέσεις. Εμείς πήγαμε να κερδίσουμε το ματς από το... πρώτο δεκάλεπτο με βιαστικά σουτ. Δεν μπήκαν και μετά μας βγήκε το άγχος κάνοντας κακές επιθέσεις. Στη συνέχεια καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και πήραμε μια δύσκολη νίκη».

Όσο για την ταυτότητα του Διαγόρα; «Φέτος ξεκίνησε μια διαφορετική προσπάθεια από τις προηγούμενες χρονιές της ομάδας στη Γ' Εθνική. Έγιναν σωστές ενέργειες το καλοκαίρι από τη διοίκηση, σε ότι αφορά τις μεταγραφές, αλλά και σε άλλες επιλογές. Φέτος βάζουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, αλλά συνεχίζουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε εκεί που είμαστε, αν κι η άνοδος δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για αυτή μέχρι το τελευταίο παιχνίδι».

Για το αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε: «Θέλαμε να χτίσουμε ένα ρόστερ με Ροδίτες και φέτος το 80% είναι γηγενείς παίκτες, ενώ απλά προστέθηκαν κάποια παιδιά που έδεσαν με τους υπόλοιπους. Προσπαθούμε να είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό φαίνεται από το σκοράρισμα. Δεν υπάρχει ένας παίκτης να τραβάει το σκορ, αλλά υπάρχει πλουραλισμός από 4-5 παίκτες, ενώ στην άμυνα προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής λέγοντας: «Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά του καλοκαιριού με τα φαβορί, το Ηράκλειο, τη Λιβαδειά, την Κηφισιά και τον Διαγόρα να διεκδικούν τώρα την άνοδο. Βλέπουμε πως πρόκειται για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, το οποίο θα παιχτεί στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου