Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η συνέντευξη του προέδρου μας κ.Παπαχαραλάμπους στο patissiapress.gr


Η συνάντηση είχε ορισθεί ένα απόγευμα Παρασκευής στα γραφεία του συλλόγου. Εκεί ήταν ο Πρόεδρος του σωματείου κος Κωνσταντίνος Παπαχαραλάμπους, ο μάνατζερ κος Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο ταμίας κος Τάσος Ηλίας. Ο πρόεδρος έθεσε και τους στόχους που έχει γενικά ο σύλλογος για τη νέα σεζόν.

«Η νέα χρονιά που έρχεται θα είναι δύσκολη για το σωματείο μας, αλλά και γενικά για το Ελληνικό μπάσκετ. Δύσκοληαπό οικονομικής άποψης και δύσκολη από ανθρώπινο δυναμικό γιατί μας λείπουν άτομα σε θέσεις που θα μπορούσαν να δώσουν ένα χέρι βοήθειας.
Όπως όλοι μας ξέρουμε ο σύλλογος έχει δύο σκέλη. Την αντρική ομάδα και τη γυναικεία.

Στην αντρική ομάδα, το διοικητικό συμβούλιο, θα προσπαθήσει φέτος με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει την ομάδα στην Γ’ εθνική. Φέτος σ’ αυτή την κατηγορία γίνεται μια αναδιάρθρωση και θα πέσουν πολλά σωματεία.
Κύριος στόχος λοιπόν όπως είπαμε είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, και να θέσουμε τις βάσεις έτσι ώστε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να ανέβουμε επίπεδο και να καθίσουμε στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.

Στην γυναικεία ομάδα τώρα, παρ’ ότι είμαστε μεγάλο και ιστορικό σωματείο και, μπορώ να πω, πρωτεργάτες του γυναικείου μπάσκετ, έχουμε κάποια δυσκολία. Πιστεύω φέτος με μια καλή προσπάθεια η οποία θα γίνει από κοινού με , την διοίκηση, τις παίχτριες και τους προπονητές, να κάνουμε μια καλή πορεία και να βρεθεί η ομάδα εκεί όπου πραγματικά ανήκει, εκεί όπου πραγματικά της αξίζει. Στην πρώτη κατηγορία. Μόνο αυτή η θέση ταιριάζει στο ιστορικότερο σωματείο της Ελλάδας.

Για να μπορέσει να ανασάνει ξανά ο σύλλογός μας και να ξεφύγει από την κατάσταση που είναι τώρα, δύο παράγοντες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Ο ένας είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει όλοι οι παλιοί «Σπορτιγκίτες», όλοι οι Πατησιώτες οι οποίοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την ομάδα και να βρεθούν δίπλα της, σε όλες της τις εκδηλώσεις. Υπάρχει μια « εν υπνώσει αντιπαλότητα» μεταξύ των παλιών παραγόντων, η οποία πρέπει να τελειώσει και όλοι μαζί να κάνουμε την υπέρβαση, προκειμένου ο σύλλογος να κάνει τα βήματα που θα δώσουν ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να σπρώξουν τον σύλλογο μπροστά.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι το οικονομικό. Ο σύλλογός μας ποτέ δεν είχε την οικονομική άνεση να κάνει ανοίγματα, να πάρει παίκτες και να πρωταγωνιστήσει. Ευελπιστούμε σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε, να βρούμε δίπλα μας παλιούς και νέους παράγοντες, παλιούς και νέους φίλους ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε τον οικονομικό σκόπελο. Τα πράγματα είναι δύσκολα.
Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να το γεμίσει σε κάθε αγώνα των ομάδων μας και να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια».

ΠΠ. Τι κινήσεις έχουν γίνει ώστε να βελτιωθούν τα ρόστερ των δυο ομάδων;
ΑΠ. Το πρώτο πράγμα που κάναμε στην ανδρική ομάδα ήταν να αλλάξουμε προπονητή. Πήραμε τον κο Παναγιώτη Αρβανίτη, έναν παλιό προπονητή , αλλά και αξιόλογο άνθρωπο ο οποίος έχει πείρα στο ανδρικό μπάσκετ.
Φέτος κάναμε και μια υπέρβαση παίρνοντας έναν παίκτη, ο οποίος είναι πραγματικά μια πολυτέλεια για τον σύλλογό μας. Τον Στέλιο Κλίμη. Έναν πολύ καλό αθλητή που αγωνιζόταν στις μεγάλες κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι αυτή η ενίσχυση θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα μας.
Διαμέσου του μάνατζερ κου Αγγελόπουλου κάνουμε κινήσεις για να τελειοποιήσουμε την ανδρική ομάδα και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Κάνουμε κινήσεις ώστε να βρούμε παίκτες που είναι καλοί για την κατηγορία, καλοί σαν χαρακτήρες και καλοί ως αθλητές. Επίσης θέλουμε να στηριχθούμε και στα δικά μας παιδιά των ακαδημιών. Θέλουμε σιγά- σιγά να προωθούνται στις ομάδες δικά μας παιδιά
Στην γυναικεία ομάδα αλλάξαμε και εκεί προπονητή, παίρνοντας τον κο Γιώργο Τσούφη, ένα άνθρωπο δοκιμασμένο από τον παλιό Σπόρτιγκ, ένα παιδί με αρχές ο οποίος είναι και υπεύθυνος των υποδομών. Δίνει μεγάλη βάση σε όλα τα τμήματα και πιστεύει ότι οι σημερινοί μικροί, είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές.

ΠΠ. Πόσα παιδιά έχετε στις ακαδημίες;
ΑΠ. Στα τμήματα υποδομής έχουμε περίπου 200παιδιά και περιμένουμε να γίνουν περισσότερα. Υπάρχει ενδιαφέρον και ευελπιστούμε ότι η οικογένεια του Σπόρτιγκ θα μεγαλώσει περισσότερο. Όλοι μαζί κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να βάλουμε τις βάσεις στα τμήματα υποδομών για να μπορέσουμε να στηριχθούμε αργότερα στα δικά μας παιδιά.
Η περιοχή των Πατησίων τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί πολύ. Παρότι είμαστε το μοναδικό μεγάλο σωματείο στην περιοχή, το ενδιαφέρον του κόσμου έχει μειωθεί. Ίσως παίζει μεγάλο ρόλο και η οικονομική κατάσταση που βιώνει τα δυο τελευταία χρόνια η χώρα μας. Πάντως το φαινόμενο αυτό είναι γενικό.
Προσδοκούμε να τονώσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Σήμερα κάναμε και μια συμφωνία με την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, η οποία παίζει στην Α1 κατηγορία και όπως λέγεται θα διεκδικήσει και την κορυφή. Αυτή η συμφωνία θα κάνει καλό και στον σύλλογό μας με την έννοια, ότι θα είναι «κράχτης» για τα παιδιά, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.
Μιλώντας και με τον υπεύθυνο υποδομών του Σπόρτιγκ κο Τσούφη, μας επιβεβαίωσε τα λόγια του προέδρου.
« Πιστεύω ότι ο Σπόρτιγκ θα ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και δύναμη μέσα από τα τμήματα των υποδομών, τα οποία θα επανδρώσουν αργότερα τις ομάδες των ανδρών και γυναικών του συλλόγου. Οι ακαδημίες είναι η λύση και η απάντηση για το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλους τους εντός έδρας αγώνες της ανδρικής ομάδας αλλά και της γυναικείας θα μπορείτε να τους βλέπετε ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα patissiapress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου