Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Η ανακοίνωση της Λιβαδειάς και η απάντηση του Στέλιου Φενέκου

18/04/2011

Η ανακοίνωση της Λιβαδειάς:

«Εφόσον κατά το παρελθόν ο Σύλλογος μας έχει εκφράσει εγγράφως την εμπιστοσύνη του προς τα θεσμικά όργανα του αθλήματος (ΕΟΚ, ΚΕΔ/ ΕΟΚ), και εφόσον δείχνει ότι επιθυμία είναι να διεξάγεται ο αγώνας μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό, φαίνεται ότι αυτό είναι "ρομαντισμός" πλέον και "αφέλεια".

ΤΡΙΑ (3) χρόνια σε εθνικά πρωταθλήματα και το όνομα του συλλόγου δεν έχει εμπλακεί σε "ψιθύρους" "κακόβουλες φήμες" και λοιπά υπονοούμενα. Τρία χρόνια και οι αθλητικές του σχέσεις είναι ξεκάθαρες και έντιμες. Αυτό όμως φαίνεται να ενοχλεί "αυτό το αόρατο κατεστημένο" το οποίο υπό την μορφή της μεγάλης υπερδύναμης έχει ήδη αποφασίσει την σφαγή του αμνού – ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ μέρες που έρχονται.

Έτσι η ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ την Κυριακή 10-4 έχασε εκτός στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ με το B' διαιτητή ΚΑΡΑΛΗ να κρατάει το μαχαίρι της εκτέλεσης άξιο τέκνο της Ελλάδας και της διαιτησίας, εύγε του, και την προηγουμένη Κυριακή 17-4 η ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ έχασε ξανά εντός έδρας από το ΨΥΧΙΚΟ με δυο άλλους "λεβέντες" τους ΞΑΝΘΟ (ο οποίος περιέργως αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα άλλον διαιτητή) και ΠΡΩΤΟΥΛΗ οι οποίοι εκτέλεσαν ψυχρά την ομάδα μας.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους τους παραπάνω υγεία, δύναμη και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, στα φίλα σωματεία ΣΠΟΡΤΙΓΚ και ΨΥΧΙΚΟ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα – τραγέλαφο και σε όλους τους εναπομείναντες πιστούς του μπάσκετ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, επιφυλασσόμενοι πάντως κάθε νόμιμου δικαιώματος μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
19/4/2011 Απάντηση Στέλιου Φενέκου

Αγαπητοί φίλοι από την Λιβαδειά

Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωσή σας της 18ης Απριλίου στην οποία διαμαρτύρεσθε μεμφόμενοι τους πάντες για τις πρόσφατες ήττες της ομάδας σας.

Ο σκοπός της απάντησης μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε μαζί σας αλλά απλά και μόνο να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι στην λογική της παρούσης διοίκησης του Σπόρτιγκ και εμένα προσωπικά, η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής της νίκης με άνομους τρόπους. Ουδέποτε στην αθλητική μου καριέρα υποστήριξα ανάλογους τρόπους και δεν θα το επέτρεπα ούτε τώρα από τη θέση που καλούμαι να υπηρετήσω τον αθλητισμό.

Εάν αισθάνεστε αδικούμενοι οφείλετε να συλλέξετε τα στοιχεία, να τα εξετάσετε σε βάθος και να διαμαρτυρηθείτε. Όμως φοβάμαι ότι σε ό,τι μας αφορά, ο Σπόρτιγκ είναι ο λάθος αποδέκτης των διαμαρτυριών σας.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να μοιρασθώ μερικές σκέψεις μαζί σας.

Αγαπητοί φίλοι

Ο χώρος τον οποίο υπηρετούμε δημιουργήθηκε από δραστήριους οραματιστές, ανθρώπους με ευγένεια.

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία κοινωνία συνεκτική, με ευγενή άμιλλα σε ένα πεδίο συνολικής άσκησης για τους νέους, αθλητικό και ηθικό, σύμφωνο με τις κλασσικές παραδόσεις του πολιτισμού μας.

Σήμερα ας αναρωτηθούμε όλοι μας πόσο απέχουμε από αυτούς τους σκοπούς και οραματισμούς.

Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που διαχειριζόμαστε και δημιουργούμε;

Τα προβλήματα του αθλητισμού αλλά και των συλλόγων μας είναι εκρηκτικά, υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος για την επιβίωση πολλών συλλόγων.

Όπως όλοι διαπιστώνουμε η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Αναδεικνύεται ταυτόχρονα και σε κρίση αξιών, κοινωνικής συνοχής, που διαχέεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και οπωσδήποτε και στον αθλητισμό.

Σήμερα χρειαζόμαστε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε όλα τα επίπεδα και όχι στείρες αντιπαραθέσεις. Όσοι υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό πρέπει να συνεργασθούμε και να προτείνουμε λύσεις στα ακανθώδη προβλήματα του αθλητισμού που αναλάβαμε να διαχειριστούμε.

Αντί λοιπόν να μεμφόμαστε ο ένας το άλλον, οφείλουμε να εργασθούμε γι’ αυτές τις λύσεις, να εγκαθιδρύσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, να βοηθήσουμε τους διαιτητές να λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι για να χαρούμε ένα δυναμικό, αθλητικό και δίκαιο πρωτάθλημα. Και σε κάθε περίπτωση να αποδυναμώσουμε τους αμφιλεγόμενους ‘‘μαύρους κύκνους’’. Να μην τους αφήσουμε να αλλοιώσουν το ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’ που όλοι ευαγγελιζόμαστε.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία του προέδρου της Χαλκίδας για μία συνάντηση όλων μας, θα πρέπει να υποστηριχθεί ένθερμα, προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα στον αθλητικό μας χώρο.

Κλείνοντας σας ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειες σας έστω και εάν με την παρούσα άδικη κατά την άποψή μου ρύθμιση να πέφτουν εφτά ομάδες από τον όμιλο (την οποία ρύθμιση δεν έχουμε συζητήσει επαρκώς), ενδεχόμενα η δική σας επιτυχία θα σημαίνει την αποτυχία της ομάδας μας ή κάποιας άλλης.

Με εκτίμηση
Στέλιος Φενέκος
Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου