Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Βραχάλη: "Το γυναικείο μπάσκετ αξίζει προβολής"superbasket.gr


απο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ (ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΚΑΡ)

Ο Σπόρτιγκ επιβλήθηκε της Νίκης Λευκάδας στο κλειστό γήπεδο Πατησίων με 61-47 και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών.

Η Χριστίνα Βραχάλη, μιλώντας στο superbasket, στάθηκε στη σημασία της νίκης για την ομάδα της:"Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για μας, που αν συνδυαστεί με κάποια αποτελέσματα (ήττα της Χίου) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή μας στην κατηγορία. Ο στόχος μας είναι να σωθούμε και γι’αυτό θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Απομένουν ακόμα τρεις αγώνες και θα τους χτυπήσουμε".

Η ομάδα των Πατησίων έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, περιορίζοντας τους αντιπάλους στους 17 πόντους και έτσι κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η 29χρονη φόργουορντ τόνισε: «Στην ομάδα έχουμε παίκτριες που η καθεμία έχει το δικο της ρόλο. Στο παιχνίδι αυτό απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, όλες οι κοπέλες ήταν πρωταγωνίστριες στο δικό τους ρόλο που κλήθηκαν να παίξουν στο παιχνίδι».

Το γυναικείο μπάσκετ δεν προβάλλεται τόσο πολύ όσο το ανδρικό. Σύμφωνα με τη Βραχάλη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. «Το γυναικείο μπάσκετ (και οι δυο κατηγορίες Α1 και Α2) δεν έχει προβολή. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Όπως όμως είχε πει και η Εβίνα Μάλτση, η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια, οι άνδρες μπορεί να έχουν περισσότερη επαφή και φυσική δύναμη, αλλά από την άλλη οι γυναίκες ίσως έχουν περισσότερο «μυαλό», που είναι βασικό συστατικό για το μπάσκετ. Το γυναικείο μπάσκετ, λοιπόν, αξίζει μεγαλύτερης προβολής».

Για το πρωτάθλημα της Α2 των γυναικών και τη μάχη της ανόδου, υποστήριξε: «Σίγουρα ο Αστέρας Εξαρχείων είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Έχει 12 πολύ καλές παίκτριες που μπορούν να παίξουν βασικές σε οποιαδήποτε ομάδα της Α2, αλλά και της Α1. Επίσης ο Κρόνος είναι μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλή προπονήτρια. Είναι ένα δεμένο σύνολο, που μπορεί άνετα να σταθεί στην Α1. Από κει και κάτω επικρατεί το χάος...Εξαιρώ τη Χίο, τη Λευκάδα και γενικότερα τις ομάδες της επαρχίας, οι οποίες κάνουν μια πολύ σπουδαία προσπάθεια με χορηγούς, και κόσμο στο γήπεδο. Αυτές οι ομάδες αξίζουν να έχουν θέση στις μεγάλες κατηγορίες».

Όσον αφορά τη δική τους οικονομική κατάσταση, τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο... «Από τη στιγμή που άλλαξε η διοίκηση είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση στην ομάδα. Ήρθαν άνθρωποι που πρωτίστως αγαπάνε το μπάσκετ και δευτερευόντως αγαπάνε τον Σπόρτιγκ. Μας βοηθάνε και τους ευχαριστούμε γι’αυτό. Ο Σπόρτιγκ είναι μια ιστορική ομάδα και έχει θέση στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αρκεί να έχει ανθρώπους που να φροντίζουν γι’αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου