Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Χρ. Μυριούνης: "Στόχος είναι να προωθηθούν παίκτριες από τις ακαδημίες"basketnet.gr

05 | 10 | 2011 14:18
Μυριούνης:"Ήρθα για να βοηθήσω"


Τα τελευταία χρόνια ο Σπόρτιγκ ακολουθεί πορεία αντίθετη με αυτή που αρμόζει στην ιστορία του, παλεύοντας για την παραμονή στην Α2 κατηγορία. Ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Φενέκος, αποφάσισε να δώσει τα ηνία του γυναικείου τμήματος στον Χρήστο Μυριούνη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο BASKETNET για τη νέα αυτή προοπτική της καριέρας του.

-Κάνετε μια νέα αρχή στον Σπόρτιγκ. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

Έχουμε πραγματοποιήσει μια ριζική αλλαγή στο ρόστερ που ουσιαστικά "χτίστηκε" από το μηδέν. Φέραμε στην ομάδα αξιόλογες αθλήτριες που σε συνδυασμό με κάποιες νεάνιδες που προωθήθηκαν στο γυναικείο τμήμα συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο για το νέο πρωτάθλημα.

-Ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα;

Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος ασχολείται κυρίως με το ανδρικό τμήμα, όμως μέχρι στιγμής είναι κοντά και σ' εμάς. Αυτό θα φανεί φυσικά και στους αγώνες.

-Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση για τη φετινή χρονιά;

Η ομάδα θέλει να ρίξει το βάρος στις υποδομές της. Δεν υπάρχει θέση για τις λεγόμενες "μισθοφόρους" που θα έρχονται για μία σεζόν και μετά θα φεύγουν. Υπάρχει ένα πλάνο 2-3 χρόνων και αυτό είναι που με έκανε να δεχτώ την πρόταση του κυρίου Φενέκου. Στόχος είναι να προωθηθούν παίκτριες από τις ακαδημίες και να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας. Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια, χωρίς να έχει καμία βοήθεια από πουθενά. Η φετινή χρονιά εύκολα ή δύσκολα θα βγει.

-Για σας είναι η πρώτη ενασχόληση με το γυναικείο. Τα μέχρι τώρα συμπεράσματά σας;

Πράγματι είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, όμως θα δώσω ότι μπορώ για να βοηθήσω. Εδώ θα ήθελα να εκφράσω και το παράπονό μου, γιατί η επιλογή του κυρίου Φενέκου στο πρόσωπό μου πολεμήθηκε από διάφορους, κυρίως παλιούς κύκλους του σωματείου και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Εγώ δεν ήρθα για τα λεφτά, ήρθα καθαρά για να βοηθήσω το ιστορικότερο σωματείο του γυναικείου μπάσκετ. Αυτή η στάση εναντίον μου δυσκόλεψε ακόμη και τις μεταγραφές, με τις παίκτριες που προσεγγίζαμε να καταλήγουν τελικά σε άλλες ομάδες. Ουσιαστικά τις μεταγραφές μας τις κάναμε την τελευταία μέρα.

-Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για την πορεία της προετοιμασίας.

Εμείς δουλεύουμε σε πρότυπα Α1 με καθημερινές προπονήσεις και πολλή δουλειά. Από ότι έχω ακούσει τις προηγούμενες χρονιές ήταν μπάχαλο η κατάσταση όσον αφορά τις προπονήσεις και είναι το πρώτο που θέλαμε να διορθώσουμε. Είμαστε σε μεταβατική περίοδο κι έτσι δε μιλάμε για άνοδο ή σωτηρία. Φυσικά και στόχος του Σπόρτιγκ είναι πάντα η άνοδος, όμως εμείς θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τη σούμα. Το σημαντικότερο είναι πως έχουμε παίκτριες που ξέρουν που βρίσκονται και σέβονται τη φανέλα που φοράνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου