Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Νικητές οι παλαίμαχοι Βορρά στο Σπόρτιγκ

sport-fm.gr 06/01/2012

Θυμήθηκαν τα παλιά...

Η πρώτη συνάντηση Θεσσαλονίκης και Αθήνας, η οποία φιλοξενήθηκε στο PAOK Sports Arena, στις 2 του περασμένου Απρίλη, ήταν μόνον η αρχή. Στις 17 Δεκεμβρίου μια ακόμη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε αφορμή για να θυμηθούν τα παλιά μερικές από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του μπάσκετ.

Στο κλειστό του Σπόρτιγκ, μια ομάδα του ΣΠΑΚΕ (Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας) φιλοξένησε τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκη που επισκέφτηκε την Αθήνα προεξάρχοντος του προέδρου Πάρη Πετρά. Οι Θεσσαλονικείς με τον Σωτήρη Γιαννόπουλο να σημειώνει 40 πόντους επικράτησαν με 71- 69.

Συμμετείχαν βετεράνοι από διαφορετικές γεννιές, ξεκινώντας από ηλικίες 45 μέχρι και 65 ετών.

Κοντά στους βετεράνους ένα εθνικό σύμβολο του μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έσπευσε να συναντήσει παλιούς γνώριμους και φίλους και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επανέλθει... δριμύτερος για να συμμετάσχει.

Επίσης, στον αγώνα συμμετείχαν ο Θεσσαλονικιός περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παλιός αθλητής του Εσπερου, ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού και πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ Κώστας Έξαρχος.

Ο αγώνας στο Σπόρτιγκ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών: Ο γηραιότερος των βετεράνων που έδωσε το παρών ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην αθλητής του Ηρακλή, μόνιμα εγκατεστημένος στην Αθήνα εδώ και 50 χρόνια, ο Κώστας Αναστασάτος, παλιός προπονητής, ο Πέτρος Πετράκης, παλιός αθλητής του Αρη και της ΑΕΚ, ο Βασίλης Γκιούσμας, παλιός αθλητής του Πανελληνίου.

Από τις νεότερες γενιές, παρόντες ήταν οι Ντίνος Αγγελίδης κι ο Στέλιος Φενέκος, τωρινά διοικητικά στελέχη του Σπόρτιγκ.

Ο Θόδωρος Βιδάλης ήρθε από τα παλιά για να «σφυρίξει» μια ακόμη ιστορική συνάντηση.

Διαιτητές: Βιδάλης – Ορφανός / Τεφτίκης – Πιπιλιάγκας.

Τα δεκάλεπτα: 12- 19, 33- 37, 50- 53, 69- 71.

ΑΘΗΝΑ (Μπαμπανικολός- Μπολάτογλου): Φουκακάκης 4, Μπακίρογλου 21 (4), Δημητροκάλης 2, Παπαδάκης 4, Παπακωνσταντόπουλος 2, Αραποστάθης 9 (3), Αντωνίου 9, Κουρουπάκης, Ζωγράφος 4, Μπενετάκος, Λεκάκης, Σγουρός 3 (1), Σιάμος 11.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Χασόπουλος): Ρόκκος, Τάκης 10 (2), Γκανάκης, Μυλόπουλος 1, Βουδούρης 2, Γιαννόπουλος 40, Πάτκος 1, Καρατζουλίδης 13, Τάλλης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου