Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Άνδρες Ermisnews.gr: Απέναντι σε “θηρία” η ΑΓΕΖ

 από Σωκράτης Λειβαδάς

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη… λέει ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός και πλέον το «νερό» για την ομάδα μπάσκετ της ΑΓΕΖ έχει αρχίσει να μπαίνει στο «αυλάκι», σε ένα καλοκαίρι που αναμένεται αρκετά δυναμικό σε εξελίξεις. Η Ένωση θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το Ζακυνθινό μπάσκετ στα επαγγελματικά «σαλόνια», με την κίνηση της απόκτησης του Κώστα Ακτύπη… να ανεβάζει τον «πήχη» των προσδοκιών. Η πρόσφατη συνάντηση διοικούντων και παλιών παιχτών του σωματείου, είχε όπως αποδεικνύεται αποτέλεσμα και ο σχεδιασμός για την δεύτερη παρουσία της Ένωσης στα επαγγελματικά «σαλόνια» έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη παρουσία των νησιωτών στη Γ’ εθνική, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία στέφθηκε από επιτυχία και πλέον στόχος δεν είναι μόνο η παραμονή (αυτή προέχει πάνω απ’ όλα) αλλά και το κάτι παραπάνω… εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία. Με λίγα λόγια, ποιοτική ενίσχυση σε θέσεις «κλειδιά» και διατήρηση του μεγαλύτερου ποσοστού του υπάρχοντος ρόστερ, συν την προσθήκη ενός τεχνικού συμβούλου δίπλα στο νεαρό τεχνικό Νίκο Θεοδόση.
“Χτίζεται”… με στόχο την υπέρβαση
Από όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ημέρες, οι Κοτσέτας, Νικολόπουλος θα συνεχίσουν και τη νέα περίοδο, ενώ διάθεση παραμονής έχουν δείξει και οι Τζινόπουλος και Χρύσης. Στην περίπτωση του Τάσου Χαλβατζή φαίνεται ότι ο παίχτης δύσκολα θα συνεχίσει, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει κίνηση και για ψηλό εγνωσμένης αξίας εάν τελικά αποχωρήσει. Οι Ζακυνθινοί παίχτες αποτελούν ένα ερωτηματικό που θα απαντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ μετά τον Ακτύπη θα πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες κινήσεις για καλούς «μικρούς» (δύο κάτω των 22 και άλλους δύο κάτω των 20 ετών). Με τις παραπάνω κινήσεις, η ΑΓΕΖ θα έχει τα φόντα να σταθεί πολύ καλά στον πρώτο όμιλο, που θα είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι! Όλα δείχνουν ότι «χτίζεται» μια ομάδα με στόχο την «υπέρβαση» και το κάτι παραπάνω. Απομένει να δούμε και την συνέχεια!

Οριστικοποιήθηκε η σύνθεση των δύο ομίλων του Νότου, με την παρουσία ιστορικών ομάδων με “βαριά” φανέλα, όπως οι Σπόρτιγκ και Παπάγου.

Απέναντι σε “θηρία” και φιλόδοξους!
Γνωστοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι, οι δύο όμιλοι του Νότου της Γ’ εθνικής κατηγορίας, εκεί όπου η ΑΓΕΖ θα έχει το δύσκολο «έργο» να εκπροσωπήσει το νησί μας στα «σαλόνια» του μπάσκετ. Σε έναν πολύ διαφορετικό όμιλο σε σχέση με πέρυσι, οι ερυθρόλευκοι θα βρουν ιστορικές ομάδες στο «διάβα» τους κυρίως από την Αθήνα αλλά και κάποιες άλλες φιλόδοξες από τη γύρω περιοχή. Το καλό είναι ότι υπάρχουν περισσότερα κοντινά ταξίδια σε σχέση με την απερχόμενη περίοδο (Πάτρα και Καλαμάτα που θα πραγματοποιηθούν 4 εκτός έδρας παιχνίδια) με κύριο προορισμό την Αθήνα (θα ταξιδέψει εκεί έξι φορές) και new entry την Κόρινθο.  Από τα καινούργια ονόματα της λίστας ξεχωρίζουν σαφέστατα, αυτά των Σπόρτιγκ, Παπάγου (ιστορικές ομάδες με σημαντική παρουσία στην Α1 στο παρελθόν), ενώ υπάρχουν και σωματεία με βλέψεις για το «μπαμ» σε ένα εκρηκτικό όπως όλα δείχνουν όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου