Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

"Οι μάγκες με τα «μπλαουγκράνα»..."


πηγή basketblog.gr
Θωμάς Κυρίτσης

Γνωρίζω ότι σε κάποιους το συγκεκριμένο κείμενο ίσως να μην αφήσει και τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά πολλές φορές πρέπει να αποδίδουμε στις ομάδες ότι τους αρμόζει και ότι με τον ιδρώτα τους κερδίζουν οι παίκτες και προπονητές μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, και αρχικά μετά τα γεγονότα στην Μεσσήνη, αλλά πολύ περισσότερο μετά το απεχθές γεγονός με τον τραυματισμό του Γιάννη Ντιμπ στα Πατήσια από τον περιβόητο κάδο απορριμάτων, ο Σπόρτιγκ μπήκε στην μαύρη λίστα, και τα δημοσιεύματα αλλά και οι αναφορές των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας, πολλές από τις οποίες έχουμε διαβάσει σε κοινωνικά portal, μόνο κολακευτικές δεν ήταν.
Κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε ότι ο Σπόρτιγκ είναι η πιο ιστορική ομάδα της κατηγορίας, έχει 31 συμμετοχές σε σύνολο 51 στην μεγάλη κατηγορία και είναι η 8η ομάδα στην σχετική λίστα. Βέβαια κάποιος θα απαντήσει και εύλογα ότι αυτά είναι πλέον ιστορία και η συμπεριφορά κάποιων στο παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν το λιγότερα...αισχρή.
Ο Σπόρτιγκ τιμωρήθηκε, πολύ σκληρά, η Αθλητική δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να αναφερθούμε στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας και όχι στο τι έγινε στην εξέδρα, καθώς από την πρώτη στιγμή εναντιωθήκαμε και δείξαμε την αντίθεση μας σε κάθε μορφή βίας.
Ωστόσο, το αγωνιστικό τμήμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ότι μπορεί να πράξει ο καθένας στην εξέδρα. Η ομάδα του Αλέξη Καρατζά τιμωρήθηκε με -2 βαθμούς, και όμως μια ομάδα με πολύ μικρό μπάτζετ, αλλά με μεγάλη καρδιά και αγωνιστικότητα, και με ένα σύνολο χωρίς τον μεγάλο σταρ, αλλά σύνολο το οποίο κατάφερε και πέρασε από την έδρα του Κορωπίου, μιας ομάδας που είδε σαν Θείο δώρο το -2 των αντιπάλων της και ετοιμαζόταν να κλειδώσει την άνοδο.
Είχε όμως αντίπαλο μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα και για όλους εμάς που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια το Αθηναϊκό μπάσκετ, μια ομάδα με την δική της δυναμική. Με παίκτες όπως οι Στέλιος Κλήμης, Δημήτρης Τσακίρης, Γιάννης Πλουτέσκι, Άρης Ταταρούνης, Χρήστος Μητσόπουλος, Μάκης Χαρακτινός, Γιώργος Δρακάκης, Γιώργος Καδηγιαννόπουλος, Παντελής Κακαβάς, Σεραφείμ Παπάνογλου, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Γιώργος Νιφόρας και Γιάννης Σάλτης και με προπονητή τον Αλέξη Καρατζά έχει καταφέρει βαθμολογικά να βρίσκεται ουσιαστικά στην κορυφή, και τώρα έρχεται η ώρα που αυτός που έκανε την απεχθή πράξη με τον τραυματισμό του Γιάννη Ντιπ, πως αν είχε σκεφτεί ωριμότερα, ο Σπόρτιγκ ίσως κέρδιζε την Προμηθέα (ήταν πίσω με 75-76 και είχε μια επίθεση 24'' στην διάθεση της), και μετά το διπλό στο Κορωπί θα ήταν πλέον στους 20 πόντους έχοντας την άνοδο στην Β΄Εθνική στο τσεπάκι τους. Μόνο και μόνο για αυτή την πορεία...αξίζουν στο αγωνιστικό τμήμα συγχαρητήρια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την απίστευτη ενέργεια του Παπάνογλου να κρατήσει την μπάλα και να μην επιτεθεί στο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Πλέον η ομάδα των Πατησιών καλείται να δώσει τα επόμενα 7 παιχνίδια χωρίς κόσμο, ενώ απαγορεύεται και η οργανωμένη μετακίνηση του κόσμου της ομάδας. Και όλα αυτά...τη στιγμή που οι μάγκες με τα «μπλαουγκράνα» δείχνουν ικανοί για όλα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου